Premiär för Moragalan

moragalan

Premiär för Moragalan

Den 5 november är det dags att fira platsen Mora. Moragalan är en kväll med inspiration och utmärkelser. Ett tillfälle att lyfta de företag, personer och företeelser som på olika vis bidrar lite extra till att utveckla platsen Mora och stärka dess varumärke.

Mora växer
2016 är ett häftigt år. Hittills så har fler företag än någonsin startat i Mora, besöksnätterna har ökat, Moras handelsindex visade en ökning för fjärde året i rad och dessutom väjer allt fler att bosätta sig på den vackra plats. Men vad är det som ligger till grund för denna positiva utveckling?

– Framgångsreceptet för denna utveckling är samverkan, framtidstro och den positiva anda som råder bland invånare och näringslivet. Det vi kallar moraandan. Mora växer och utvecklas och det ska vi fira, säger handelsutvecklaren Camilla Collett, Mora köpstad.

Moras profiler
Det är många faktorer som bygger en plats och ett starkt platsvarumärke. I Mora är det företagen och föreningarna, upplevelserna, hur vi tillsammans väljer att arbeta med utveckling och dess omgivningar. I Mora är vi lyckligt lottade eller kanske ska vi säga skickliga. Vi har Vasaloppet, Dalahästar, Zorn, Moraknivar. Flera världskända varumärken som alla bygger Moras starka platsvarumärke.

Vi har även en fantastisk boende-, natur och kulturmiljö. Vi har mycket som möjliggör en aktiv livsstil för de som lever här. Närheten till skog och mark, goda kommunikationer och ett ovanligt stort utbud av aktiviteter, upplevelser, shopping och samhällsservice. Men det som framförallt skapar bilden av Mora är alla människor som bor, verkar och har någon form av relation till platsen. Alla de personer som lägger ner så mycket ideellt arbete, för att skapa det bästa förutsättningarna för Mora. De personer som utmärkt sig inom design, på idrottsarenor och på scener runt om i världen och som genom sina gärningar också är med och sprider varumärket Mora.

Den 5 november ges en möjlighet att lyfta fram några av Moras profiler, via nomineringar i fyra kategorier. Årets Moraprofil, Moraupplevelse, Morahandlare och Moraföretag.

– Moragalan öppnar upp för ett tillfälle att fram galastassen, glömma vardagen för en stund och låta sig svepas iväg på en lyxig kväll med god mat, underhållning och inspiration tillsammans med goda vänner och kollegor. En dag då alla är varmt välkomna att fira och njuta lite extra av Moras framgångar 2016, avslutar Camilla.

Läs mer om kvällen, boka biljetter samt se vilka som är nominerade till de olika kategorierna på
www.moraparken.se

Frida Dolk
Frida Dolk
frida.dolk@mora.se

Kommunikationsstrateg på Mora kommun

No Comments

Post A Comment